Friday, March 21, 2008

glædelig påske

Så er der påske og fridage til familien - I Canada er det dog kun idag, langfredag, at der er fri.... (i hvert tilfælde for Frederik). Anyway solen skinner og vi lader os ikke slå ud. Egentlig overvejede vi at tage væk på ski, men fik det ikke lige planlagt, så det bliver til en enkelt tur i morgen.
Har længe villet skrive om den fantastiske Jonathan der nu virkelig forsøger at mestre de to sprog. Sidste weekend begyndte han at sige 'Bob the builder', på den helt kære måde. Vi var på vej ned på vores Science Center (minder om experimentarium). Jonathan havde glædet sig hele ugen til at vise sin far den Bob-udstilling der er dernede. Konstant sagde han Far - Bob, Far - Bob. Men så pludselig på vej derned udbryder han 'Bob the builder'.
Ellers kopieres selvfølgelig alt hvad der bliver sagt omkring ham - gerne mange ord i træk. Det er ikke altid at alle dele af ordet kommer med, så den anden dag blev den næsehornsbaby (som jeg er ved at lære ham hedder næsehornsunge) han var ved at fortælle om, til næsebaby :). Han holder styr på hvad alle hans venner og deres forældre hedder og hvis han opdager dem på gaden råber han dem selvfølgelig an. Dog er han lige trådt ind i en lidt mere tilbageholden fase, så selvom han har råbt 'Hi Harold' 10 gange, kan han blive helt mundlam når vi endlig når helt hen til Harold og Janet og står og snakker. Med det samme vi så går videre, kan han finde på at sige 'mere' - fordi han bare lige vi snakke lidt mere, formoder jeg.....
I dayhome er de fortalere for tidlig ble-afvænning, men vi har altså været noget tilbageholdne. Men nu siger de at Jonathan stiller sig i kø for at tisse på 'potty' som de kalder toilettet og tisser ikke i bleen i dayhome. Han tisser osse gladeligt på toiletter herhjemme. Men vi skal vist oppe os hvis han skal blive blefri herhjemme.
Glædelig påske til alle. Håber at familien Horn nyder Gålå.

No comments: